De meeste ongelukken gebeuren in huis, jij kunt het verschil maken. Zo’n kans laat je toch niet liggen?

 

Schrijf je in voor de workshop Eerste Hulp jonge kinderen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker wanneer het kinderen betreft. Vroeg of laat zal ieder kind zich een keer bezeren door bijvoorbeeld vallen, verslikken in voedsel of verbranden. Weet jij  dan wat je moet doen? Nee? Geef je dan op voor de workshop Eerste Hulp aan jonge kinderen! Tijdens deze workshop komen alle veel voorkomende letsels bij kinderen aan de orde. Van een schaafwond tot een wespensteek en van een botbreuk tot een brandwond.

 

Leerdoelen workshop:

Je leert een kind in veiligheid brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen bij:

  • Bewusteloosheid
  • Verstikking
  • Huidwond
  • Verstuiking
  • Brandwond
  • Hersenschudding
  • Vergiftiging

Kortom, alle in en rond het huis voorkomende ongelukjes.

 

Waarom wij dit organiseren
Bij de Stichting Peuterspeelzalen Vught werken goed opgeleide pedagogisch peuterleidsters, die allemaal in bezit zijn van een diploma EHBO voor kinderen en reanimatie. Regelmatig hoorden wij van ouders dat er iets was gebeurd en dat het maar goed was dat er iemand in de buurt was met verstand van zaken. Voor ons het signaal om ouders de kans te geven om via de peuterspeelzaal een certificaat te halen. Zodat je weet wat je moet doen als er iets vervelends gebeurt.

 

Trainer en kosten

Deze workshop wordt verzorgd door Preventief en kost € 50,- per persoon. Vaak kun je deze training volledig laten vergoeden door je ziektekostenverzekering. Na afloop krijg je een certificaat met daarbij het boek EHBO voor baby’s en kinderen.

 

Binnenkort kun je je weer opgeven

Ook in 2019 organiseren wij weer een workshop EHBO aan jonge kinderen. Je kunt je hiervoor alvast per e-mail aanmelden bij ehbo@peuterspeelzalenvught.nl De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 personen. De datum en locatie van de cursus krijg je te horen zodra de aanmeldingen binnen zijn.